Tarieven particulieren


Ik bied twee verschillende diensten aan aan particuliere schrijvers. Je kunt me om redactie vragen, maar ook om een leesrapport. Als je twijfelt of mijn diensten iets voor jou zijn, kun je vrijblijvend een afspraak maken voor een oriënterend gesprek. Dat kan persoonlijk (binnen Amsterdam), telefonisch, via e-mail of via een Facebook-chat.


Leesrapport

Een leesrapport kan nuttig zijn als je boek zo ongeveer klaar is, maar je niet zeker weet of het wel goed in elkaar zit. In een leesrapport geef ik onder andere commentaar op opbouw/structuur, taalgebruik/stijl, personages, plot en thema's. Als er specifieke punten zijn waar ik op moet letten (bijvoorbeeld, 'ik had moeite met deze scène en weet niet zeker of hij wel goed loopt' of 'is dit personage wel overtuigend') kun je me dat van tevoren vragen. Ik redigeer het manuscript niet op zinsniveau, maar zal in het verslag wel naar hoofdstukken/scènes/passages etc. in je boek verwijzen om het commentaar te verduidelijken.


Redactie

Redactie laat je doen op het moment dat het boek voor jouw gevoel af is. Je weet niet wat je nog zou kunnen veranderen, je ziet geen zwakke punten meer, maar je wilt een vers paar ogen.

Bij redactie let ik op alle punten die ik ook bij het leesrapport noem (een leesrapport is ook inbegrepen in de prijs), maar het commentaar is gedetailleerder. Ik controleer op zinsniveau, waarbij ik niet alleen op spelling let, maar ook bijvoorbeeld op beeldspraak en de opbouw van individuele scènes.


Download hier mijn tarievenlijst.


Als je een ander soort dienst zoekt (bijvoorbeeld langere begeleiding), neem dan contact met me op, dan kunnen we er aparte afspraken over maken.

Sarah de Waard Auteursbegeleiding en Redactie
KvK-nummer: 54925037
BTW-identificatienummer: NL001607307B17